Wie schrijft hier nu eigenlijk die stukjes?

Al van kleins af aan wist ik één ding zeker: ik wil schrijven. Dat ik niet kan tekenen vind ik verschrikkelijk. Mijn vogels lijken op vliegtuigen, mijn raketten op duikboten en als ik een gezicht teken, zitten de ogen standaard in het voorhoofd. Dus het is ook eigenlijk geen wonder dat ik met het bijvak middelegyptische taal en hiërogliefenschrift niet veel verder kwam dan een semester. Uiteindelijk betekenen een uil en een ooievaar iets heel verschillends, maar bij mij leken beide vogels meer weg te hebben van een door Picasso getekende kip. Waardoor ik dus iets heel anders schreef dan ik bedoelde. Maar eerlijk is eerlijk, dat gebeurt met woorden ook wel eens.

Naast deze passie studeerde ik rechten aan de Open Universiteit en ontdekte ik – na een aantal pleittrainingen, -sessies en -workshops – dat pleiten het ook best goed doet als passie. Tijdens de studie wilde ik na het behalen van mijn master  het liefst de advocatuur in. Inmiddels houd ik me bij De Rechtsboetiek bezig met koopovereenkomsten, consumentenrecht, arbeidsrecht en juridisch advies voor bloggers en geniet daar met volle teugen van. Ik heb een zwak voor strafrecht (mijn scriptie ging over strafbaarheid in de voorfase), letselschade/aansprakelijkheidsrecht en rechtsgeschiedenis (hoe heerlijk is Romeins Recht!). Omdat ik gek ben op schrijven en taal in de breedste zin van het woord, werk ik ook als tekstschrijver en vertaler bij Word Jumble. Daarnaast werk ik inmiddels als tutor strafrecht bij de universiteit waar ik mijn meestertitel haalde en ben ik studiebegeleider bij Studiemeesters.

Nog niet zo lang geleden had ik een broertje dood aan sport. Ik leefde met de filosofie dat ieder mens bij zijn geboorte een bepaald aantal hartslagen krijgt. Zijn die op, dan is het einde oefening. En iedereen weet wat er gebeurt met een hartslag tijdens sporten. Maar omdat typen volgens de richtlijnen niet voldoende lichaamsbeweging is, sport ik inmiddels tien uur, althans meerdere uren, althans minimaal een uur per week. Ik ben gek op Pilates, Zumba – ik ben zelfs gecertificeerd Zumba Instructor, STRONG Nation Instructor, LaBlast Instructor, hardlooptrainer én BodyBalance Instructor – en hardlopen. In mei 2017 heb ik de halve marathon van Leiden gelopen in 2 uur, 49 minuten en 55 seconden na een belabberde voorbereiding. Ik wilde in mei 2020 voor een herkansing, maar een wereldwijd pandemietje gooide roet in het eten. 2021 dan maar?

Alsof ik nog niet genoeg uitdaging had, ben ik in februari 2017 begonnen met het leren van Spaans. Ik hoopte in de komende jaren ook deze taal te kunnen toevoegen aan mijn vertaalvaardigheden (la práctica hace la perfección), maar door een gebrek aan tijd (heel gek) is dat een beetje op de lange baan terecht gekomen. Daarentegen heb ik eind 2020 het leren van Frans opgepakt en dat gaat echt retesnel. Mijn doel is om eind 2021 net zo vloeiend Frans te spreken als Duits. Aan ambitie geen gebrek.

Het combineren van al mijn passies is niet altijd makkelijk, maar samen met mijn trouwe Filofax, Bullet Journal, batterij vulpennen en Appletjes, komt alles altijd wel weer op z’n pootjes terecht.