Wie schrijft hier nu eigenlijk die stukjes?

Al van kleins af aan weet Josanne één ding zeker: ze wil schrijven. Dat ze niet kan tekenen vindt ze verschrikkelijk. Haar vogels lijken op vliegtuigen, haar raketten op duikboten en als ze een gezicht tekent zitten de ogen standaard in het voorhoofd. Dus het is ook eigenlijk geen wonder dat ze met het bijvak middelegyptische taal en hiërogliefenschrift niet veel verder komt dan een semester. Uiteindelijk betekenen een uil en een ooievaar iets heel verschillends, maar bij Josanne leken beide vogels meer weg te hebben van een door Picasso getekende kip. Waardoor ze dus iets heel anders schreef dan ze bedoelde. Maar eerlijk is eerlijk, dat gebeurt met woorden ook wel eens.

Naast deze passie studeert ze rechten aan de Open Universiteit en ontdekte ze – na een aantal pleittrainingen, -sessies en -workshops – dat pleiten het ook best goed doet als passie. Tijdens de studie wilde ze na het behalen van haar master in 2019 (ze hoeft alleen de hobbel die ‘scriptie’ heet nog te nemen) het liefst de advocatuur in. Inmiddels houdt ze zich bij De Rechtsboetiek bezig met koopovereenkomsten, consumentenrecht, arbeidsrecht en juridisch advies voor bloggers en geniet daar met volle teugen van. Ze heeft een zwak voor strafrecht (haar scriptie gaat over strafbaarheid in de voorfase), letselschade/aansprakelijkheidsrecht en rechtsgeschiedenis (hoe heerlijk is Romeins Recht!). Omdat ze gek is op schrijven en taal in de breedste zin van het woord, werkt ze ook als tekstschrijver en vertaler bij Word Jumble.

Nog niet zo lang geleden had ze een broertje dood aan sport. Ze leefde met de filosofie dat ieder mens bij zijn geboorte een bepaald aantal hartslagen krijgt. Zijn die op, dan is het einde oefening. En iedereen weet wat er gebeurt met een hartslag tijdens sporten. Maar omdat typen volgens de richtlijnen niet voldoende lichaamsbeweging is, sport ze inmiddels tien uur, althans meerdere uren, althans minimaal een uur per week. Ze is gek op Pilates, Zumba – ze is zelfs gecertificeerd Zumba Instructor, STRONG by Zumba Instructor én BodyBalance Instructor – en hardlopen. In mei 2017 heeft ze de halve marathon van Leiden gelopen in 2 uur, 49 minuten en 55 seconden na een belabberde voorbereiding.

Alsof het schrijven van een scriptie en het vele sporten nog niet genoeg uitdaging biedt, is ze in februari 2017 begonnen met het leren van Spaans. Ze hoopt in de komende jaren ook deze taal te kunnen toevoegen aan haar vertaalvaardigheden. La práctica hace la perfección.

Het combineren van al haar passies is niet altijd makkelijk, maar samen met haar trouwe Filofax, Bullet Journal, batterij vulpennen en Appletjes, komt alles altijd wel weer op z’n pootjes terecht.

 

Pin It on Pinterest