De scheiding

Geschreven door Josanne

Josanne (1980) is strafrechtjurist, studie-/scriptiebegeleider en groepsfitnessinstructeur. Ze is gek op schrijven, talen (spreekt er 6) en is single mom van 2 puberzonen. Ze kan niet koken.

01/01/2011

Bron: Brett Jordanhttp://flic.kr/p/5hCV9c

Bron: Brett Jordan

Op werk- en studiegebied was 2010 best een aardig jaar. Ik kon eindelijk in een juridisch beroep aan de slag, zij het als vrijwilliger en het halen van 4 vakken van de propedeuse is ook niet heel slecht. In 2011 wil ik deze stijgende lijn graag voortzetten -ik wil minimaal 17 modules halen- en ik merkte dat ik behoefte begon te krijgen aan wat serieuzere stukken over werk- en studiegerelateerde onderwerpen. Daarnaast zit ik natuurlijk ook vol verhalen over mijn leven als moeder van twee stoere zoons. De balans tussen deze twee verschillende ‘Josannes’ kreeg ik maar niet gelijk, vandaar mijn besluit om ze gewoon te scheiden. Vanaf vandaag is deze scheiding een feit en schrijf ik hier verder als rechtenstudente / juridisch medewerkster en mijn reis naar de propedeuse, LLB en LLM. Als alles goed gaat ben ik klaar met mijn studie in 2015. En hoe ik vanaf daar weer verder ga, dat zie ik tegen die tijd wel weer…

Anderen bekeken ook

Identiteitscrisis

Identiteitscrisis

Het begon zo ongeveer in oktober. Denk ik, want het gebeurde heel subtiel. Bijna net zo subtiel als hoe ik uiteindelijk in het derde jaar van de studie Franse taal en cultuur belandde.

2 Comments

  1. Tristen

    Hallo Josanne

    Naast een gezin ben ik begonnen met de studie Nederlands recht aan de OU. Om een efficient te te studeren was ik benieuwd hoe jij een module aanpakt. Maak je onder ander samenvattingen en heb je nog tips. Succes met je studie

    • Josanne

      Hai Tristen,

      Leuk dat je ook begonnen bent aan de rechtenstudie! Alhoewel het soms echt geen ‘makkie’ is, heb ik er nog geen seconde spijt van gehad.

      Hoe ik een module aanpak, verschilt per module. Het hangt er onder andere van af of je feiten uit je hoofd moet kennen, dingen moet kunnen toepassen, zelf verbanden moet kunnen vinden en bijvoorbeeld ook van de vorm van het tentamen; open of gesloten vragen.

      Eventuele tips zijn dus ook per vak verschillend. In het algemeen: maak een goede planning, trek op tijd aan de bel als het niet lukt, lees alle wetsartikelen die in de stof genoemd worden minimaal 1x goed door en vooral: lees nauwkeurig! Soms lijkt een rechtenstudie meer op een studie taalkunde.

      Succes!