Mijn dagen zijn goed gevuld en vervelen komt in mijn woordenboek niet voor. Al van kleins af aan kan ik mezelf prima vermaken en ik heb altijd wel iets te doen. En anders bedenk ik wel iets. Nu zou je denken dat een rechtenstudie aan de OU voldoende is om me van de straat te houden, maar die vlieger gaat niet helemaal op. Op de momenten dat mijn kinderen niet op school zijn is het bijvoorbeeld vrijwel onmogelijk eens even lekker te gaan zitten voor m’n studie. Betekent natuurlijk niet dat ik niet iets anders zou kunnen doen. Zoals schrijven.

Eind vorig jaar begon ik daarom als blogger op recht.blog.nl. Ik schreef daar al over de snelkookpanmoord, de salamanderman en konijn Punkie. Toch bleef er nog een gat tussen mijn ervaringen als OU-studente hier en het recht in het algemeen daar. Daarom begon ik in januari met het schrijven van ‘pleitnotities‘ en schreef ik over mierenneuken, oude koeien en de Zumbaformule en de aansprakelijkheid van de sportschool. Dus ik zou zeggen: Lees, like (hier en hier) en reageer!

Er was plaats voor meer en na wat heen en weer mailen met de redactie van Modulair (het studentenmagazine van de OU) kreeg ik een rubriek ‘aangeboden’. De eerste modulair met een bijdrage van mij verschijnt over een week of vier. Ik ben zó benieuwd! Modulair is vanaf dit jaar een kwartaalblad en ‘mijn’ rubriek is een vaste. Over twee maanden kan ik weer aan de slag voor de volgende uitgave en daar kijk ik nu al naar uit.

Ik ben ook nog altijd secretaris van de Amsterdamse Juridische Vereniging; lezingen, pleitsessies, vergaderingen… Inmiddels kunnen we ons alweer bijna gaan richten op het vullen van studiejaar 2013/14. Begin 2014 wil ik beginnen met het integratiepracticum, dus ik moet dit jaar alle nog openstaande vakken wegwerken, terwijl ik ook op zoek ga naar advocaten die het leuk vinden een lezing te houden of als rechter een pleitsessie voor te zitten. Daarna is het zaak die advocaten te combineren met OU-docenten die een praatje willen komen houden, afgewisseld met de reguliere tentamenperiodes. Blij dat ‘agendabeheer’ me goed afgaat!

Als klap op de vuurpijl leek het me ook wel leuk, handig, interessant, <vul zelf maar in> om Latijn te leren, als tussendoortje. Een soort tutor was daarbij wel handig geweest, want schrijven is best te doen, maar uitspraak… Geen idéé! Maar goed, ik ken verder niemand die iets met Latijn kan, dus er is niemand die zal zeggen dat het nergens naar klinkt. Dat komt dan wel weer aardig uit.

Dus waar het eigenlijk op neerkomt: ik heb het naar m’n zin! Doe vooral veel dingen die ik ontzettend leuk vind en verveel me eigenlijk geen seconde. Het enige dat die stemming zo nu en dan verprutst zijn mensen die opmerken: ‘Druk? Jij? Maar je bent toch gewoon thuisblijfmoeder?’