Ruzie met WordPress

Josanne in her own write

Geschreven door Josanne

Josanne (1980) is strafrechtjurist, studie-/scriptiebegeleider en groepsfitnessinstructeur. Ze is gek op schrijven, talen (spreekt er 6) en is single mom van 2 puberzonen. Ze kan niet koken.

23/02/2015

Dus ik sloopte niet alleen mijn plugins en themes, nee, ik hielp m’n hele site om zeep. Dat is in de ruim veertien jaar dat ik blog ook heus niet voor het eerst, maar het was dit keer wel redelijk serieus. Toen ik eenmaal weer kon inloggen, vlogen de foutmeldingen me om de oren. Dacht ik eerst ook nog dat de problemen verholpen waren op het moment dat alle plugins weer liefjes en stilletjes deden wat ik van ze verwacht. Naïef natuurlijk, want daarna begon WordPress te mopperen dat m’n themes stuk waren. Allemaal! En allemaal gaven ze dezelfde foutmelding. Een theme opnieuw installeren was de oplossing niet, want dan zei WordPress doodleuk dat het theme al geïnstalleerd was. Ik FTP’de rigoureus alle themes weg en installeerde één nieuwe.

Het voordeel van dit alles is namelijk dat ik al een tijdje was uitgekeken op het theme dat ik gebruikte en eigenlijk best graag een ander theme wilde, maar ik zag als een berg op tegen al het werk dat dat met zich mee zou brengen. Want alle instellingen, afbeeldingen en noem maar op zijn gebaseerd op dat oude theme en een nieuw theme…. Alle blogposts handmatig aanpassen, waar je zin in hebt. En ‘tijd’ was ook nog wel een dingetje. Maar ja. Als je dan toch de heel boel sloopt, dan kun je net zo goed beginnen met een nieuw theme.

Ook dat was naïef. Het nieuwe theme dat ik heb uitgekozen wordt bejubeld door bijna iedereen die maar een beetje serieus met WordPress bezig is. Maar man man man. De ópties! Overweldigend! En behalve dat blijk ik ook helemaal niet zo goed in het uitzoeken van kleuren en foto’s. Ik zíe wel dat het een rommeltje is, maar hoe het dan wel zou moeten…

Dat de uitgelichte afbeeldingen boven de blogposts staan vind ik helemaal prima. Zo hoef ik niet meer bij elke post handmatig een thumbnail in te voegen. Maar waarom zijn die uitgelichte afbeeldingen zo enorm groot?! Ze zijn huge!! Oo-em-gee! ((Maar het kan natuurlijk ook zomaar zo zijn dat dat bij mij zo lijkt omdat ik op een MacBook werk.))

Kortom, mijn site ziet er op dit moment uit als Rome na een bezoek van Feyenoordsupporters. Maar na twee dagen in de krochten van WordPress te hebben vertoefd, vind ik het voor nu wel even ok. Er zal ook hier en daar vast nog wel een foutje in zitten, het zij zo. Tadaa! Mijn opgefriste (?) site!

Laat je het me weten als je foutjes tegenkomt of iets ziet wat beter kan?

Follow on Bloglovin

Afbeelding via Bitstrips

Anderen bekeken ook

Identiteitscrisis

Identiteitscrisis

Het begon zo ongeveer in oktober. Denk ik, want het gebeurde heel subtiel. Bijna net zo subtiel als hoe ik uiteindelijk in het derde jaar van de studie Franse taal en cultuur belandde.

0 Comments