My CHI’d Aussie hair

Josanne in her own write

Geschreven door Josanne

Josanne (1980) is strafrechtjurist, studie-/scriptiebegeleider en groepsfitnessinstructeur. Ze is gek op schrijven, talen (spreekt er 6) en is single mom van 2 puberzonen. Ze kan niet koken.

08/05/2015

Ik was ongeveer vier jaar toen ik tegen mijn moeder zei dat ik korte haren wilde. Ze vroeg wel twintig keer of ik het zeker wist, maar mijn besluit stond vast: ik wilde kort haar. En zo geschiedde. Vanaf dat moment vonden mijn klasgenootjes dat ze mij ‘jongetje’ moesten noemen en ik wist zeker: nóóit meer! Nooit meer kort haar voor mij. Ik denk dat dat het moment was waarop mijn haar ontzettend belangrijk voor me werd en dat is het altijd gebleven.

Naar de kapper wilde ik niet meer. Mijn haar moest lang, langer, langst. Natuurlijk moesten de puntjes af en toe een beetje opgekalefaterd worden en als ik het echt niet langer meer kon uitstellen, nou ja, dan ging ik wel, maar niet van harte. Ik was altijd bang dat net op het moment dat ik in de stoel zat, zo’n kapper helemaal doordraaide en in één keer mijn lange, blonde lokken zou afknippen. Brrrr… Ik ging liever naar de tandarts.

Ik was dus altijd al ontzettend lief voor mijn haar, maar sinds ik de CHI stijltang ontdekte die mij het Minervahaar geeft waar ik al jaren van droomde, ben ik me er nog bewuster van dat het belangrijk is om goed voor je haar te zorgen. Zeker als je er regelmatig een bloedhete stijltang doorheen haalt.

In april ontdekte ik dus niet alleen een fijne stijltang, maar ook heel fijne verzorgingsproducten voor je haar. Ik ben verslingerd aan het merk Aussie; het ruikt niet alleen zalig, maar zelfs al zou ik er daarna geen stijltang doorheen halen dan zou mijn haar al beter zitten dan dat het voor april gezeten heeft. “There’s more to life than hair but it’s a good place to start” is de filosofie van dit merk en ik ben het er hartgrondig mee eens.  Bovendien moet ik iedere keer lachen als ik de gebruiksaanwijzing lees, zoals deze op m’n shampoofles:

Our formula, with extract of Australian blue gum leaves, helps to control static and frizz giving you smooth, luscious hair.

Australian blue gum leaves. Okay, so gum’s not something you want to hear in the same sentence as hair, but these little beauties really are special. The leaves are from the Australian Eucalyptus tree, which has long been believed to possess soothing properties.

Aussie directions: Wet hair. Massage shampoo and roots. Rinse out. Follow with Aussie Frizz Miracle Conditioner if you’re serious about frizz.

Daar steekt de Nederlandse vertaling nogal bij af: ‘Inmasseren en uitspoelen’.

En zo voorkom ik een bad hairday (maximaal 3x per week):

Hoe voorkom je een bad hairday

‘s Avonds was ik mijn haar met de Frizz miracle shampoo (1). De Frizz miracle conditioner (2) wissel ik af met de 3 minute miracle frizz remedy (3); ik gebruik ze om en om. De conditioner (2) laat ik 1-2 minuten intrekken voordat ik het uitspoel, de remedy (3) blijft minstens drie minuten in m’n haar.

M’n handdoekdroge haar kam ik daarna voorzichtig door en daarna verdeel ik Miracle syling mousse (4; ongeveer een tennisbal) door m’n haar. Ik kam het nog een keertje door, maak een vlecht en ga slapen.

De volgende ochtend zit de onderkant door die vlecht best prima, maar de bovenkant staat alle kanten op… Dat is het moment om de vlecht eruit te halen en m’n haar nog wat aan de lucht te laten drogen, als het niet volledig droog is.

Daarna verdeel ik een klein beetje CHI silk infusion (5) door m’n haar, zet m’n CHI stijltang aan en tover mijn wilde bos om in glanzende, gladde lokken. En oh boy, wat ruiken die lokken dan ook nog eens lekker!

Die CHI silk infusion is trouwens ook echt het proberen waard. Voelt fijn, ruikt super en doet precies wat het belooft. Daarom wil ik ook heel graag de CHI Keratin Treatment Intro Kit heel graag proberen. Daar heb ik ook goede recensies over gelezen en natuurlijk ben ik nu nieuwsgierig of dat mijn geliefde Aussie van de eerste plaats kan stoten. Alleen de prijs houdt me nu nog even tegen. Over twee maanden ben ik jarig, dus mocht je nog op zoek zijn naar een cadeau-idee…

De producten van Aussie zijn te koop bij o.a. Etos en Kruidvat en kosten tussen de 5 en 10 euro per product.

Josanne in her own write

Anderen bekeken ook

Identiteitscrisis

Identiteitscrisis

Het begon zo ongeveer in oktober. Denk ik, want het gebeurde heel subtiel. Bijna net zo subtiel als hoe ik uiteindelijk in het derde jaar van de studie Franse taal en cultuur belandde.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ik -hartje- CHI stijltang | in her own write - […] Afbeeldingen CHI stijltang & Hot Iron Holster van JohnBeerens.com Natuurlijk zorg ik ook goed voor m’n CHI’d Aussie hair.…