Had je me zes weken geleden gezegd dat ik een manier zou vinden waardoor ik nooit meer een bad hairday zou hebben, dan zou ik je niet hebben geloofd. Sterker nog, ik zou je vierkant uitgelachen hebben. Ik. Geen bad hairday. Niet de onplofte schaap-look. Wahahahaha. Lachen!

Maar het klopt. Mijn laatste bad hairday was op 1 april 2015 en ik ben bloedserieus. Het idee dat ik onverwacht dé stijltang vond waardoor ik plotseling gezegend was met Minervahaar, daar viel nog wel aan te wennen.  Maar dat ik een maand later nog steeds zó blij zou zijn met die stijltang, als het nieuwtje er al lang weer af was, dat had ik echt niet verwacht.

De stijltang die dit mogelijk maakt, is de CHI G2 Limited Edition Tahitian Garden. Hij ziet er niet alleen geweldig uit, maar het werkt dus echt. In 20 minuten is mijn haar glad en het blijft goed zitten tot ik mijn haar weer was. Of ik nu hardloop, op de fiets zit of door motregen wandel en dat verbaast me nog iedere dag. Kammetje erdoorheen en het zit gewoon goed.

Was mijn oude stijltang na een half uur opwarmen ‘redelijk warm’, mijn CHI stijltang is na 40 seconden (ja, ik heb er een stopwatch bij gehouden) 180 graden en geeft dan een piepje om aan te geven dat hij goed op temperatuur is. Maar hij kan warmer; voor mijn haartype is 220 graden echt ideaal. Is ‘ie eenmaal op temperatuur, dan blijft hij dat ook. Mijn oude tang warmde op tot een bepaalde temperatuur en hield dan op met verwarmen, totdat de temperatuur te veel gezakt was en warmde dan weer op. De CHI stijltang blijft gewoon 180 graden (voor fijn haar, of 200 graden voor normaal haar, of 220 graden voor dik haar).

De tang glijdt door mijn haar, blijft niet hangen en dezelfde pluk meerdere keren gladmaken is niet nodig. De meeste tijd ben ik gewoon kwijt aan het in plukken verdelen van mijn haar.
De aan/uit-knop en de knopjes voor het instellen van de temperatuur zitten aan de binnenkant van de tang, waardoor je wel heel vreemde capriolen moet uithalen wil je ‘m tijdens het gebruik uitzetten of per ongeluk de temperatuur veranderen.

Wat ik ook ongelooflijk fijn vind is het snoer. Echt zo’n dingetje waarvan je pas begrijpt hoe fijn het eigenlijk is als je het gebruikt. Want het snoer van m’n CHI stijltang is drie meter lang én het draait mee. Geen snoeren die in de knoop zitten, of moeilijke gymnastische houdingen aannemen omdat je met je tang anders niet bij de andere kant van je hoofd komt. Ideaal!

Josanne in her own write - Hot Iron HolsterNiet van CHI maar wel briljant: het Hot Iron Holster. Niet meer aanmodderen met constructies van kurken onderzetters of de stijltang op het randje van de wasbak (altijd een fijne combinatie, elektrische apparaten en water), maar gewoon holster ophangen en na gebruik laat je de tang er veilig en makkelijk in afkoelen.

De stijltangen van CHI (en het Hot Iron Holster!) zijn nu in de aanbieding bij de webshop van John Beerens en ik kan deze webshop van harte aanbevelen. Uitgebreid, veel informatie, een speciaal telefoonnummer voor al je beautyvragen (dus ook welke stijltang het meest geschikt is voor jouw haar) en snelle levering.
Is de CHI stijltang in de aanbieding nog steeds boven je budget (en dat kan ik me echt levendig voorstellen), dan zou je ook eens kunnen kijken naar de stijltang van John Beerens zelf. Die kost nu veertig euro (gratis verzending) en doet volgens Serena van Beautylab niet onder voor de stijltangen van CHI.

Ja ja, je bent wel érg enthousiast hè… Deze blogpost is vast en zeker gesponsord!‘ Ik hoor het je denken, heus, ik zou het zelf zes weken geleden ook gedacht hebben, maar niets is minder waar. Ik ben gewoon echt een heel blij meisje dankzij m’n CHI stijltang.

Josanne in her own write

Afbeeldingen CHI stijltang & Hot Iron Holster van JohnBeerens.com
Natuurlijk zorg ik ook goed voor m’n CHI’d Aussie hair.