Ik -hartje- CHI stijltang

Josanne in her own write - CHI stijltang

Geschreven door Josanne

Josanne (1980) is strafrechtjurist, studie-/scriptiebegeleider en groepsfitnessinstructeur. Ze is gek op schrijven, talen (spreekt er 6) en is single mom van 2 puberzonen. Ze kan niet koken.

04/05/2015

Had je me zes weken geleden gezegd dat ik een manier zou vinden waardoor ik nooit meer een bad hairday zou hebben, dan zou ik je niet hebben geloofd. Sterker nog, ik zou je vierkant uitgelachen hebben. Ik. Geen bad hairday. Niet de onplofte schaap-look. Wahahahaha. Lachen!

Maar het klopt. Mijn laatste bad hairday was op 1 april 2015 en ik ben bloedserieus. Het idee dat ik onverwacht dé stijltang vond waardoor ik plotseling gezegend was met Minervahaar, daar viel nog wel aan te wennen.  Maar dat ik een maand later nog steeds zó blij zou zijn met die stijltang, als het nieuwtje er al lang weer af was, dat had ik echt niet verwacht.

De stijltang die dit mogelijk maakt, is de CHI G2 Limited Edition Tahitian Garden. Hij ziet er niet alleen geweldig uit, maar het werkt dus echt. In 20 minuten is mijn haar glad en het blijft goed zitten tot ik mijn haar weer was. Of ik nu hardloop, op de fiets zit of door motregen wandel en dat verbaast me nog iedere dag. Kammetje erdoorheen en het zit gewoon goed.

Was mijn oude stijltang na een half uur opwarmen ‘redelijk warm’, mijn CHI stijltang is na 40 seconden (ja, ik heb er een stopwatch bij gehouden) 180 graden en geeft dan een piepje om aan te geven dat hij goed op temperatuur is. Maar hij kan warmer; voor mijn haartype is 220 graden echt ideaal. Is ‘ie eenmaal op temperatuur, dan blijft hij dat ook. Mijn oude tang warmde op tot een bepaalde temperatuur en hield dan op met verwarmen, totdat de temperatuur te veel gezakt was en warmde dan weer op. De CHI stijltang blijft gewoon 180 graden (voor fijn haar, of 200 graden voor normaal haar, of 220 graden voor dik haar).

De tang glijdt door mijn haar, blijft niet hangen en dezelfde pluk meerdere keren gladmaken is niet nodig. De meeste tijd ben ik gewoon kwijt aan het in plukken verdelen van mijn haar.
De aan/uit-knop en de knopjes voor het instellen van de temperatuur zitten aan de binnenkant van de tang, waardoor je wel heel vreemde capriolen moet uithalen wil je ‘m tijdens het gebruik uitzetten of per ongeluk de temperatuur veranderen.

Wat ik ook ongelooflijk fijn vind is het snoer. Echt zo’n dingetje waarvan je pas begrijpt hoe fijn het eigenlijk is als je het gebruikt. Want het snoer van m’n CHI stijltang is drie meter lang én het draait mee. Geen snoeren die in de knoop zitten, of moeilijke gymnastische houdingen aannemen omdat je met je tang anders niet bij de andere kant van je hoofd komt. Ideaal!

Josanne in her own write - Hot Iron HolsterNiet van CHI maar wel briljant: het Hot Iron Holster. Niet meer aanmodderen met constructies van kurken onderzetters of de stijltang op het randje van de wasbak (altijd een fijne combinatie, elektrische apparaten en water), maar gewoon holster ophangen en na gebruik laat je de tang er veilig en makkelijk in afkoelen.

De stijltangen van CHI (en het Hot Iron Holster!) zijn nu in de aanbieding bij de webshop van John Beerens en ik kan deze webshop van harte aanbevelen. Uitgebreid, veel informatie, een speciaal telefoonnummer voor al je beautyvragen (dus ook welke stijltang het meest geschikt is voor jouw haar) en snelle levering.
Is de CHI stijltang in de aanbieding nog steeds boven je budget (en dat kan ik me echt levendig voorstellen), dan zou je ook eens kunnen kijken naar de stijltang van John Beerens zelf. Die kost nu veertig euro (gratis verzending) en doet volgens Serena van Beautylab niet onder voor de stijltangen van CHI.

Ja ja, je bent wel érg enthousiast hè… Deze blogpost is vast en zeker gesponsord!‘ Ik hoor het je denken, heus, ik zou het zelf zes weken geleden ook gedacht hebben, maar niets is minder waar. Ik ben gewoon echt een heel blij meisje dankzij m’n CHI stijltang.

Josanne in her own write

Afbeeldingen CHI stijltang & Hot Iron Holster van JohnBeerens.com
Natuurlijk zorg ik ook goed voor m’n CHI’d Aussie hair.

Anderen bekeken ook

Identiteitscrisis

Identiteitscrisis

Het begon zo ongeveer in oktober. Denk ik, want het gebeurde heel subtiel. Bijna net zo subtiel als hoe ik uiteindelijk in het derde jaar van de studie Franse taal en cultuur belandde.

6 Comments

 1. Wendy

  Maar is het niet ontzettend slecht voor je haar? Wordt het niet heel droog?
  Wat gebruik je om je haar te beschermen?

  • Josanne van Westrienen

   Ik was mijn haar niet elke dag, maar een keer of drie per week. Dus ik gebruik m’n stijltang ook maximaal drie keer per week. Voordat ik m’n haar style smeer ik er silk in, die beschermt tegen hitte van warmtebronnen als föhn, stijl- en krultang. Daarnaast gebruik ik ook nog 1 – 2 keer per week een masker. Deze tang heeft ook volledig keramische platen, die beter zijn voor je haar dan platen die alleen een keramisch laagje hebben. Mijn haar is veel minder droog dan vóór april; toen had ik het nog regelmatig over mijn bos touw.

   Ik heb een blogje in concept staan over mijn favoriete shampoo, conditioner en silk, dus ik zou zeggen: stay tuned.

   • Wendy

    Ah top! Silk heb ik ook, maar idd een tang met alleen een ceramisch laagje. Volgende investering is dus een chi-tang

 2. sherry

  Des te heter de stijltang des te slechter het voor je haar. Ik zou zo ie zo anti heat protection gebruiken damn beperk je de schade. Ik ga deze chi tang ook eventjes uitvoerig onderzoeken.

  • Josanne van Westrienen

   ‘Des te heter de stijltang, des te slechter voor je haar’ is denk ik te kort door de bocht. Als mijn haar dunner zou zijn, zou ik m’n stijltang echt niet op de heetste stand zetten bijvoorbeeld. En als ik ‘m nu op de minst hete stand zou gebruiken, dan zou ik iedere pluk een keer of drie, vier door die tang moeten halen. Wat mij dan weer slechter lijkt dan één keer op een hetere stand. Maar ik ben zeker met je eens dat je zonder bescherming geen tang bij je haar in de buurt moet laten!

   Gewoon gezond verstand gebruiken, zéker niet dagelijks een stijl- of krultang gebruiken en als je het wel doet goed beschermen zijn volgens mij de basisingrediënten voor mooi haar. En er verder ook een beetje goed voor zorgen natuurlijk.

 3. Daisy

  Ik heb deze stijltang ook en hij is echt super!! Hiervoor heb ik ook een chi tang gehad, daar heb ik echt 7 jaar meegedaan!!
  Ik heb van mezelf nogal raar haar (pluizig, een slag erin) dus ik stijl mijn haar best vaak. Ik gebruik ook altijd de chi silk, dit beschermt je haar prima en droogt het niet uit. De chi tang is echt een aanrader als je je haar vaak stijlt. Het is je geld echt wel waard!! JohnBeerens is btw ook een superwebshop;)

  Ps. Leuk stuk om te lezen!:) bedankt voor de tip van de iron holster, dat wist ik nog niet!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Minervahaar | in her own write - […] blijft zacht, glanzend, glad en pluisvrij. Het ligt dus écht aan de stijltang die je gebruikt. Een duurdere tang is…
 2. My CHI'd Aussie hair | in her own write - […] was dus altijd al ontzettend lief voor mijn haar, maar sinds ik de CHI stijltang ontdekte die mij het…