Afbeelding via Picjumbo

Afbeelding via Picjumbo

Ieder jaar weet ik al van te voren dat de zomervakantie geen periode is waarin ik bergen zal kunnen verzetten, tentamens tot in de puntjes zal kunnen voorbereiden of een roman zal kunnen schrijven. Dit jaar was dat niet anders. De eerste twee weken van de vakantie was m’n jongste telg flink ziek, de middelste twee weken van de vakantie had ook de man vrij en dan is het logisch dat je gezellige uitstapjes met z’n vieren maakt en de laatste twee weken van de vakantie bivakkeerde ik zo ongeveer bij de huisarts vanwege een geïnfecteerde wond op de knie van mijn oudste telg. En toen was de vakantie voorbij.

Maar al die weken hield in mezelf voor: als het straks september is, als de vakantie voorbij is, oh man, dan ga ik knállen! Yeah!
September kwam en ging en oktober is ook alweer half voorbij. Nog een weekje school en dan staat de herfstvakantie alweer aan de voordeur.
Ik had het druk. Drukker dan druk eigenlijk. Internet verdween zomaar een paar dagen. En twee weken later nog eens. We vierden Leidens Ontzet. En als klap op de vuurpijl worstelde ik met een writer’s block van heb ik jou daar. Ik kreeg werkelijk geen letter op papier, ook niet op beeldscherm, en dat is natuurlijk verrekte handig als je te maken hebt met deadlines voor het integratiepracticum-poging-twee, en geld verdient met het schrijven van teksten.

En laten we wel wezen, dat writer’s block zat me ook behoorlijk in de weg met november in aantocht. Want november is toevallig wel NaNoWriMo en ik ben toch zeker vast van plan om weer mee te doen. De overwinning van 2013 ligt nog vers in m’n geheugen (Is dat alweer een jaar geleden?!) en ik wil dit jaar toch zéker proberen om die 51.015 woorden van toen te overtreffen. Dat is sowieso al geen gemakkelijke opgave, laat staan met zo’n blok beton voor je neus.

De identiteitscrisis van vorig jaar leerde me dat ik zowel jurist als schrijver ben, al voel ik me op dit moment geen van twee. Ik heb nu in ieder geval alvast weer een blog geschreven, dus dat blok beton brokkelt een beetje af. Leren beeldhouwen in twee weken, zou dat lukken?