Driemaal daags een shot Mason Pearson

Review Mason Pearson

Geschreven door Josanne

Josanne (1980) is strafrechtjurist, studie-/scriptiebegeleider en groepsfitnessinstructeur. Ze is gek op schrijven, talen (spreekt er 6) en is single mom van 2 puberzonen. Ze kan niet koken.

11/05/2018

Een haarborstel is een haarborstel. Toch? Alhoewel ik al van kleins af aan lang haar heb (en lang heb gedroomd over het hebben van Minervahaar voordat ik leerde wat daar de truc voor was), hechtte ik niet veel waarde aan zo’n borstel. Als ‘ie maar een beetje kamde, dan was het al snel best. Natuurlijk had ik wel m’n voorkeuren, merkte ik dat de ene borstel fijner was dan de andere, maar verder…

Wat ik altijd wel heel graag wilde kunnen, was m’n haar zelf goed föhnen. Dat dat makkelijker ging met een ronde borstel was me al snel duidelijk, maar qua ronde borstels had ik dezelfde instelling als met gewone borstels: een borstel is een borstel. Dus ik kocht maar gewoon een goedkoop ding en was iedere keer als ik ‘m gebruikte uren bezig m’n haar weer uit de knoop te krijgen. Dat het soms een beter idee is te investeren in wat duurdere ‘tools’ ontdekte ik drie jaar geleden: een duurdere stijltang gaf een veel beter resultaat dan een goedkope en oh boy, dat bleek ook op te gaan voor een föhn van hetzelfde merk als mijn stijltang. Misschien… Misschien zou dat dan ook wel gelden voor een ronde borstel. Ik kocht een ronde borstel, speciaal voor gebruik met föhn, ook weer van datzelfde merk en er ging een wereld voor me open. Zo makkelijk als de kapper het doet, lukt het mij toch echt nog niet. Maar ik zit niet meer in de knoop én het resultaat is ook nog eens best aardig.

Maar een gewone, normale, standaard, simpele haarborstel kopen voor – zeg – een eurootje of honderd? No way, overkill ten top. Never nooit niet. Tót ik zo’n borstel in handen kreeg: een Mason Pearson, te koop bij onder andere John Beerens voor € 79,90. Ik was compleet in shock. Wát een bedrag voor een háárborstel! Absurd!

Alleen moet ik na een paar maanden gebruik toch echt wel toegeven dat deze borstel inderdaad veel beter is dan de goedkope(re) borstels die ik hiervoor gebruikte. De borstel (en zeker de verpakking!) ziet er ouderwets uit en dat vind ik dus echt ontzettend gaaf.

Maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste. Ik had écht niet verwacht dat ik verschil zou merken, maar dat merk ik dus echt wel. Deze borstel glijdt heel soepel door m’n haar, m’n haar wordt er niet statisch van, de borstel blijft ook niet ‘hangen’ en m’n haar gaat ervan glanzen als een malle. Geen glansspray meer nodig. Of ‘honderd keer borstelen’ een fabeltje is weet ik niet, ik heb het in ieder geval nog nooit geprobeerd, maar met deze borstel zou ik dat makkelijk halen. Ik vind het bijna jammer als ik klaar ben met het borstelen van m’n haar.

Kortom: ik ben om. Als deze borstel het begeeft, dan ga ik écht heel veel geld uitgeven aan een nieuwe borstel van dit merk, want hij is het echt waard. Had ik zelf ook echt nooit verwacht, maar het is toch echt zo. Mijn haar wil de dagelijkse verwenmomentjes met Mason Pearson gewoon niet meer missen.

 

Anderen bekeken ook

Identiteitscrisis

Identiteitscrisis

Het begon zo ongeveer in oktober. Denk ik, want het gebeurde heel subtiel. Bijna net zo subtiel als hoe ik uiteindelijk in het derde jaar van de studie Franse taal en cultuur belandde.

0 Comments