Personal Trainer Awareness Day

Geschreven door Josanne

Josanne (1980) is strafrechtjurist, studie-/scriptiebegeleider en groepsfitnessinstructeur. Ze is gek op schrijven, talen (spreekt er 6) en is single mom van 2 puberzonen. Ze kan niet koken.

02/01/2018

Stoppen met roken, gezonder eten, meer sporten, afvallen. Volgens mij zijn dit ieder jaar weer de meest voorkomende goede voornemens. Zeg eens eerlijk, jij hebt van dit rijtje vast ook wel eens een of meerdere items in gedachten gehad op het moment dat er tijdens de jaarwisseling een nieuw jaar ingeknald werd.

Het is ook duidelijk terug te zien in de sportschool. In december is het rustig. Heel rustig. Als Regelmatig Terugkerende Sportschoolganger (RTS) krijg je minstens het idee dat je ergens het memo hebt gemist dat sportscholen heel slecht zijn voor de gezondheid. Maar dan wordt het januari. Vanaf de tweede week van deze maand is er een invasie gaande van mensen met goede voornemens en kun je als RTS nauwelijks je kont nog keren. Wáár komen al deze mensen vandaan?! Geen zorg, lieve RTS, deze mensen verdwijnen over het algemeen net zo plotseling als ze gekomen zijn wanneer februari zijn gezicht laat zien. Jij kunt weer met alle gemak je sportprogrammaatje afwerken en de sportschool is een aantal sponsors rijker.

Dé manier om van sponsor te veranderen in RTS is om je doel ‘meer sporten’ serieus te nemen en bijvoorbeeld de hulp van een personal trainer in te schakelen. Afvallen en gezonder eten krijg je er dan ongetwijfeld gratis en voor niets bij. Ja, je moet nog steeds zélf het werk doen, maar met een stok achter de deur gaat het net even wat makkelijker. Een personal trainer die meeleeft, naar je luistert, het beste met je voor heeft en je motiveert, is minstens net zo belangrijk als die vermaledijde apparaten waarmee je je drie keer per week in het zweet werkt. Een opbeurend woordje wanneer je je doel niet hebt gehaald en een high five wanneer je je doel verpletterd hebt. Doelen die ook nog eens realistisch zijn, dankzij je personal trainer.

Natuurlijk is er geen speciale dag nodig om je personal trainer te laten merken dat je hem/haar waardeert en blij bent met zijn/haar steun, net zomin als er een speciale dag nodig is om de mensen die je liefhebt te laten weten dat je van ze houdt. Maar omdat dat laatste op Valentijnsdag misschien toch net iets specialer voelt, gaat dat waarschijnlijk ook op voor de waardering voor je personal trainer. Daarom is vandaag Personal Trainer Awereness Day; dé dag om je personal trainer een beetje in het zonnetje te zetten.

Dus, lieve Shuli, je bent dan misschien niet officieel m’n personal trainer, vaak genoeg voelt het wel zo. Ik ben al bijna een jaar superblij met je (ook al laat je me af en toe de mafste oefeningen doen) en ik hoop dat nog lang te blijven!

 

Anderen bekeken ook

Identiteitscrisis

Identiteitscrisis

Het begon zo ongeveer in oktober. Denk ik, want het gebeurde heel subtiel. Bijna net zo subtiel als hoe ik uiteindelijk in het derde jaar van de studie Franse taal en cultuur belandde.

0 Comments