In 2018 wil ik…

Josanne van Westrienen doelen 2018

Geschreven door Josanne

Josanne (1980) is strafrechtjurist, studie-/scriptiebegeleider en groepsfitnessinstructeur. Ze is gek op schrijven, talen (spreekt er 6) en is single mom van 2 puberzonen. Ze kan niet koken.

01/01/2018

Sinds een paar jaar doe ik niet meer aan goede voornemens. Die zijn gedoemd om te mislukken, alleen al omdat je ze ‘goede voornemens’ noemt. Het klinkt zo groots, zo ‘dit moet lukken!’, en als het dan februari is en de helft is al mislukt, ja, nou ja, waarom zou je je er de rest van het jaar dan nog mee bezig houden?

Daarom maak ik liever een lijstje met doelen voor het komende jaar en dat werkt goed. Niet meer ‘afvallen’ opschrijven en dan wekelijks gefrustreerd op de weegschaal staan, maar ‘fitter worden’ opschrijven, merken hoe je conditie verbetert en hoe in dat hele proces de kilo’s er ook afvliegen. Hoe dat hele doelen versus goede voornemens voor 2017 verliep, vertelde ik vorige week al. Tijd dus nu om eens te bekijken welke doelen ik voor 2018 heb bedacht.

Ik wil in totaal 250 km rennen. Vorig jaar zette ik heel ambitieus het doel op 750 km en wie mij al langer volgt, weet hoe dat afliep. Ik wil dit jaar weer meer gaan rennen, maar het doel moet wel haalbaar zijn; 250 km dus. Wat me trouwens ook is opgevallen, is dat even jaren hardlooptechnisch beter verlopen dan oneven jaren. In 2013 begon ik met hardlopen, prutjaar. In 2014 rende ik vrolijk en happy rondjes en rende ik zelfs voor het eerst helemaal naar mijn ouders, topjaar. In 2015 was ik hardlopen spuugzat en gaf er al snel de brui aan, prutjaar. In 2016 daarentegen rende ik drie keer per week, dat werd vier keer per week, vijf keer per week… Ik rende meerdere keren naar mijn ouders, tikte voor het eerst de 10 km aan en kon me niet voorstellen dat ik ooit niet meer zou hardlopen, topjaar. Cue 2017. Qua hardlopen toch niet echt een topjaar, op de halve marathon na dan, maar als we die even niet meetellen, dan was het met die 11 keer hardlopen toch echt een prutjaar. Hoe dan ook, ik heb hierdoor alle vertrouwen in 2018 als hardloopjaar! Zou het alleen wel fijn zijn als het buiten een beetje warmer en droger zou worden…

Ik wil groeien als ondernemer en geld (blijven) verdienen met adviseren, dansen, sporten, vertalen en schrijven, maar ik wil ook graag (meer) geld verdienen met mijn blog en via YouTube. De laatste tijd ben ik me dus ook keihard aan het verdiepen in verdienmodellen, SEO en SEA en ik wil ook hard aan de slag met mijn editing-skills. Ik sta open voor samenwerkingen, brainstormsessies en ideeën, dus laat het me vooral weten als je denkt dat ik iets voor jou kan betekenen, jij voor mij, of wij iets voor elkaar! 
Wat inkomen door dansen en sporten betreft: ik wil dit jaar eindigen met vijf vaste lessen Zumba en een vaste les voor iedere specialty die ik heb; Toning, Gold, Kids en Kids jr. Daarnaast wil ik heel graag minstens één vaste les STRONG by Zumba hebben.

Ik wil minstens twee keer per maand een nieuw (gezond) recept uitproberen. Dit doel is heel breed, want ‘nieuw’ wil eigenlijk gewoon zeggen dat het iets is dat ik nog nooit eerder bereid heb. Het liefst gezond, maar dat is geen keiharde eis. Heb je een recept dat ik écht eens moet proberen tijdens deze ‘missie’?! Top! Neem even contact met me op en ik zal je zeker met naam en toenaam vermelden als ik schrijf over mijn ervaringen met jouw recept (tenzij je liever anoniem blijft natuurlijk). Het is de bedoeling dat alle recepten die ik probeer hier op mijn blog terecht komen uiteindelijk.

Ik wil dit jaar ook eindelijk afstuderen. Of nou, nee, ik ga dit jaar eindelijk afstuderen. Ik word meester in de rechten. En omdat ik ook die cursus Spaans voor beginners ga afronden, spreek ik volgend jaar ook nog eens vloeiend Spaans. Wat wil een mens nog meer.

Kom maar op, 2018! Aan mij zal het niet liggen.

 

Anderen bekeken ook

Identiteitscrisis

Identiteitscrisis

Het begon zo ongeveer in oktober. Denk ik, want het gebeurde heel subtiel. Bijna net zo subtiel als hoe ik uiteindelijk in het derde jaar van de studie Franse taal en cultuur belandde.

0 Comments