Het meest gelezen in 2017

Geschreven door Josanne

Josanne (1980) is strafrechtjurist, studie-/scriptiebegeleider en groepsfitnessinstructeur. Ze is gek op schrijven, talen (spreekt er 6) en is single mom van 2 puberzonen. Ze kan niet koken.

31/12/2017

En dan is zomaar ineens de laatste dag van 2017 aangebroken. Tijd dus voor een allerlaatste terugblik. Gisteren somde ik mijn favoriete posts van 2017 op, vandaag onthul ik welke vijf posts jullie het afgelopen jaar het meest lazen.

  1. Motivatie
  2. Dromen en doelen – zes maanden later
  3. Zoiets zet je aan het denken
  4. Fijne vulpendag
  5. Vloggen?!

 

Opvallend: de meestgelezen post is er eentje uit 2012 en het is niet eens mijn beste tekst ooit. Waarom zijn jullie daar toch zo gek op?

De nummers 2 en 5 zijn de enige posts uit 2017. Nummer 3 is bijna twee jaar oud, en nummer 4 schreef ik dik drie jaar geleden al. Best grappig.

Ik werd daardoor wel erg nieuwsgierig naar welke posts het meest gelezen zijn sinds ik in 2011 begon met bloggen over mijn rechtenstudie aan de OU. Dat lijstje ziet er zo uit:

  1. Motivatie
  2. Ik -hartje- CHI stijltang
  3. Zoiets zet je aan het denken
  4. Filofax or it didn’t happen
  5. eFaqt ‘schopt kont’

Ook hier staat die post uit 2012 dus bovenaan en ook de nummer 3 is hetzelfde. Ik hou daar wel van, van dat soort toevalligheden.

Overigens ben ik nog steeds onvoorstelbaar happy met mijn stijltang van CHI, maar heb ik mijn Filofax inmiddels verruild voor een Bullet Journal. Dat had ik nooit bedacht, toen ik in juni 2012 tikte hoe mijn Filofax het als bewijsmiddel beter zou doen dan een op ambtseed opgemaakt proces-verbaal. En alhoewel ik eFaqt zelf inmiddels niet meer gebruik, hebben mijn kinderen inmiddels allebei een account dat ze intensief gebruiken voor hun toetsen in groep 5 en 7.

Ik ben héél benieuwd hoe deze lijstjes er op 31 december 2018 uitzien. Als het aan mij ligt bestaan ze op dat moment uit allemaal nieuwe artikelen. Op een vruchtbaar blogjaar! Proost!

 

Anderen bekeken ook

Identiteitscrisis

Identiteitscrisis

Het begon zo ongeveer in oktober. Denk ik, want het gebeurde heel subtiel. Bijna net zo subtiel als hoe ik uiteindelijk in het derde jaar van de studie Franse taal en cultuur belandde.

0 Comments