Mijn favoriete posts van 2017

Geschreven door Josanne

Josanne (1980) is strafrechtjurist, studie-/scriptiebegeleider en groepsfitnessinstructeur. Ze is gek op schrijven, talen (spreekt er 6) en is single mom van 2 puberzonen. Ze kan niet koken.

30/12/2017

Nadat ik in 2016 mijn blog een beetje liet verstoffen omdat ik geen inspiratie (meer) had om over een rechtenstudie te schrijven, besloot ik in 2017 een andere weg in te slaan. Alhoewel de eerste post daarover wel even op zich liet wachten. Natuurlijk gebeurde er een hoop in het afgelopen jaar, maar die nieuwe weg kreeg wel al een beetje vorm waardoor er artikelen verschenen over heel uiteenlopende onderwerpen.

Ik moet zeggen dat deze weg mij wel bevalt en ik hoop dat deze in 2018 nog duidelijker en helderder wordt dan dat ‘ie nu is, zodat ik ‘m lekker – misschien met hier en daar een zijweggetje – kan blijven bewandelen. Daarom vond ik vandaag wel een mooi moment om mijn favoriete posts van het afgelopen jaar nog even uit te lichten:

New & improved

Wat je hier vanaf vandaag kunt verwachten? Ik heb werkelijk nog geen flauw idee. En dat vind ik heerlijk.

Dat klopte als een bus! Ik hoefde niet meer te zoeken naar onderwerpen en ik had spontaan ideeën te over. Helaas ontbrak het me het afgelopen jaar regelmatig aan tijd om die ideeën ook uit te werken, maar het begin is er.

Sportcity follow up

Twee weken geleden was het weer tijd voor een evaluatie en dit keer kwam ik terecht bij fitnessgoeroe Shuli.

Alhoewel ik vaak in de sportschool te vinden was, was krachttraining toch echt nog steeds niet ‘mijn ding’. Ik ging trouw naar m’n evaluaties, maar ik had niet het idee dat ik eruit haalde wat erin zat. Totdat ik bij Shuli terecht kwam! Zij wil minstens net zo graag als ik dat ik succes heb, sleept me door dipjes heen, motiveert me als een tierelier, en ik ben nog steeds blij dat ik die eerste keer bij haar terecht kwam.

Worstelen met dino’s, dansen met Mexicanen, en cheerleader Arnold

Zijn blessure leek nog wel even te gaan duren en een week later stond ik alleen voor de groep met een vers getekende overeenkomst met SportCity in m’n locker, me af te vragen hoe dit in vredesnaam allemaal zo gekomen was.

Zeg je “2017” dan zeg je natuurlijk “Zumba” en dit was het moment waarop het eigenlijk allemaal écht begon. De waanzinnig goede instructeur die me ineens vroeg om naast hem voor de groep te komen staan en de blessure die daarna voor hem volgde. Wat volgde was onvoorstelbaar gaaf!

Vloggen?!

Dus ja. Na kalm beraad en rustig overleg nam ik het besluit om te gaan vloggen. Ter lering ende vermaeck, voor inspiratie, puur voor mezelf, wie weet. Maar vooral omdat ik het leuk vind. That’s it.

Het begin van een nieuwe hobby! Mijn 24e vlog, de laatste week van 2017, komt dinsdag online en wat mij betreft volgen er nog veel meer. Komend jaar wil ik mijn edit-skills verbeteren en ik hoop ook andere video’s te gaan maken. Plannen genoeg dus!

Dromen en doelen – zes maanden later

Ik voel me alsof ik een marathon heb gelopen, vlak voor de finish ben gestruikeld en niet meer op kan staan. Terwijl blijven liggen absoluut geen optie is…

Een dieptepunt in oktober. Ik voelde me ontzettend verslagen en ik zag echt niet hoe het verder moest. Gelukkig was het mogelijk om even pas op de plaats te maken, waardoor ik alles wat er gebeurde op een rijtje kon zetten. En gelukkig leverde dat een paar goede inzichten, een plan van aanpak en vertrouwen in de toekomst (cheesy!) op.

Masterplan – de scriptie van Schrödinger

Maar wat als die aanvraag níet toegekend wordt?! Dát is het slechte nieuws waar ik op zat te wachten. Dát was wat ik vreesde. Dát was de nachtmerrie. Puntenverlies. Nieuwe master. Help!

Nieuwe weg qua bloggen in 2017 en dan dit overzicht toch eindigen met een studiegerelateerd artikel. Waarom niet. De laatste te nemen hobbel om de B in LLB te veranderen in een M en ik heb tot eind augustus 2018 de tijd. Na de kerstvakantie ga ik dus met frisse zin aan de slag. Tijd om de laatste 24.000 woorden van m’n rechtenstudie op papier te zetten.

Daarnaast wil ik in 2018 ook heel veel woorden op papier zetten in allerlei blogposts, artikelen en andere teksten. 2018. Nou. Laat maar komen!

 

Anderen bekeken ook

Identiteitscrisis

Identiteitscrisis

Het begon zo ongeveer in oktober. Denk ik, want het gebeurde heel subtiel. Bijna net zo subtiel als hoe ik uiteindelijk in het derde jaar van de studie Franse taal en cultuur belandde.

0 Comments