Cheers!

Geschreven door Josanne

Josanne (1980) is strafrechtjurist, studie-/scriptiebegeleider en groepsfitnessinstructeur. Ze is gek op schrijven, talen (spreekt er 6) en is single mom van 2 puberzonen. Ze kan niet koken.

01/01/2015

Natuurlijk weet ik dat ik niet zo moet denken, maar toch. Stiekem. Misschien moet ik het gewoon één keer gezegd hebben. Dan zal ik er de rest van het jaar mijn mond over houden. Eigenlijk zou ik in 2015 meester in de rechten worden. Mijn oorspronkelijke studieplanning gaf aan dat ik me rond m’n verjaardag dit jaar master of laws zou mogen noemen. En dát gaat op geen enkele manier meer lukken natuurlijk…

Hoe dan ook, een nieuw, vers jaar, met nieuwe, verse (studie)plannen. Niet alleen ga ik ervan uit dat ik dit jaar gewoon eindelijk m’n bachelor haal (en wie weet, misschien lukt dát dat in ieder geval wel rond m’n verjaardag), maar ik ga er ook van uit dat de eerste masterstudiepunten binnen zullen komen. Dat moet ook eigenlijk wel, want door de nieuwe plannen van de OU moet ik alle vakken die ik nu heb liggen vóór oktober afgerond hebben. Als dat niet lukt, dan moet ik de vakken die ik nog niet heb afgerond opnieuw betalen. En dat tikt lekker aan. Ik kan mijn bankrekening blij houden als ik voor oktober dertien modulen afrond.

Een gemiddeld is volgens de OU zes modulen per jaar en dat betekent dus dat ik stevig aan de bak mag! Twee van de dertien modulen heb ik al zo goed als binnen. Voor het integratiepracticum moet ik alleen nog pleiten in Heerlen eind deze maand en deze slotdag is 1/3 van het uiteindelijke cijfer. Dus zelfs als ik zo dicht zou klappen dat ik voor het mondelinge deel niet meer dan een 3 zou halen, dan heb ik het practicum alsnog gehaald. Blijven er eigenlijk elf modulen over voor dit jaar en daar ga ik gewoon voor! I’ve done it before, ik wéét dat het mogelijk is.

Dit jaar wil ik ook wat meer gaan schrijven. In 2014 heb ik welgeteld zeventien nieuwe berichten toegevoegd hier en dat is natuurlijk véél te weinig. Onderwerpen die ik in gedachten heb zijn onder andere tentamen- en studietips, digitaal studeren, de robots komen er nog aan en de allereerste keer dat ik vlieg komt vast ook nog wel ter sprake. Als eerste weten wanneer ik een nieuw bericht heb geplaatst? Volg me dan op Bloglovin of abonneer je op nieuwe posts met je e-mailadres.

Maak er wat moois van dit jaar!

Josanne in her own write

Anderen bekeken ook

Identiteitscrisis

Identiteitscrisis

Het begon zo ongeveer in oktober. Denk ik, want het gebeurde heel subtiel. Bijna net zo subtiel als hoe ik uiteindelijk in het derde jaar van de studie Franse taal en cultuur belandde.

2 Comments

  1. Sylvia

    Heel veel succes, zet ‘m op! 🙂

    • Josanne van Westrienen

      Thanks! Voel je vrij om me af en toe een digitale schop onder de kont te verkopen… 🙂