De week van de student

Geschreven door Josanne

Josanne (1980) is strafrechtjurist, studie-/scriptiebegeleider en groepsfitnessinstructeur. Ze is gek op schrijven, talen (spreekt er 6) en is single mom van 2 puberzonen. Ze kan niet koken.

15/04/2013

Bron: Open Universiteit

Bron: Open Universiteit

Josanne is studente Nederlands recht aan de faculteit Rechtswetenschappen. Voor Modulair heeft zij de rubriek ‘De week van de docent’ onder haar hoede.

 

 

 

Maandag

Ik ben nog niet helemaal wakker als ik de Whatsapp van een vriendin lees. ‘Ik heb me via no guts no glory opgegeven voor de dam tot damloop. Doe je ook mee? Kunnen we samen gaan.’ Voordat ik het weet heb ik me opgegeven en heb ik de bevestiging binnen. Op 22 september ga ik 6,5 km hardlopen. Mijn hemel. Als dit de voorbode is voor de rest van de week…

 

Dinsdag

Veel tijd om na de denken over wat ik gisteren gedaan heb, heb ik niet. Om 8.15 uur staat mijn buurvrouw voor de deur met haar 6 maanden oude zoontje. Mijn oudste vindt het helemaal geweldig dat de buurbaby mee gaat om hem naar school te brengen. Als verschillende ouders mij feliciteren bedenk ik dat dat hardlopen misschien helemaal geen slecht plan is.
Door het oppassen op de buurbaby heb ik geen tijd om me druk te maken over het tentamen bestuursrecht dat ik ‘s middags maak. Ik heb het idee dat het best goed ging en dat deze 8,6 ECTS ‘in the pocket’ zijn.

Woensdag

Bron: Onbekend

Bron: Onbekend

Het antwoordmodel van het tentamen staat op Studienet en ik ben een stuk minder optimistisch dan gisteren. Mijn antwoorden zijn lang zo gedetailleerd niet. Lang sta ik er niet bij stil, want ik heb nog wat  constitutioneel recht te herhalen voor het tentamen ‘s middags. Na drie vragen heb ik het idee dat dit tentamen vrij kansloos is. Alleen over de laatste open vraag maak ik me geen zorgen: waarom volgt Máxima Beatrix niet op en waarom draagt Beatrix het koningschap niet over op Willem-Alexander.
‘s Avonds schud ik dit tentamen van me af in de sportschool: Zumba!

 

Donderdag

Nog geen antwoordmodel op Studienet, dus tijd voor het volgende project: goederenrecht. De bijeenkomsten beginnen maandag. Als afwisseling lees ik de tekst die ik van een docent strafrecht heb gekregen over zijn week voor de volgende Modulair. Erg leuk opgeschreven, maar dat verbaast me eigenlijk niets.
Ik heb nog geen hardloopschoenen, dus ik fiets naar de sportschool voor een uurtje Sh’bam. Ik verrek m’n kuitspier. Komt helemaal goed, met die Dam tot Damloop.

Vrijdag

Marktdag. Ik breng eerst samen met mijn jongste mijn oudste zoon naar school, fiets naar de markt, spring dan in de auto naar mijn (pasgeleden geopereerde) moeder, die mijn dinsdag geopereerde zus verzorgt en ben net op tijd terug om mijn kleuter weer op te halen. Als hij ‘s middags weer op school zit, staat het antwoordmodel constitutioneel recht op Studienet. Ik ben wel consequent met dit vak: voor de meerkeuzevragen heb ik net zoveel punten als in januari. Afwachten dus.

Zaterdag

Net een gewone, doordeweekse dag. Vroeg op, kleuter in de auto voor judo en als ik hem heb weggebracht rij ik snel door naar Amsterdam voor een bijeenkomst van de AJV. Daar ga ik voor het einde weg, zodat ik mijn judoka kan ophalen bij mijn ouders, die hem weer van judo hebben opgehaald. Snel naar huis, want er staat nog een uitje in de agenda: We gaan naar de ‘open dag van de ambulance’. Een schot in de roos! Oudste wil nu ambulancemeneer worden.

Zondag

Op een verjaardag na hebben we vandaag geen verplichtingen en we doen dus lekker rustig aan. Morgen staat er uiteindelijk weer een verse, nieuwe week voor de deur.

Anderen bekeken ook

Identiteitscrisis

Identiteitscrisis

Het begon zo ongeveer in oktober. Denk ik, want het gebeurde heel subtiel. Bijna net zo subtiel als hoe ik uiteindelijk in het derde jaar van de studie Franse taal en cultuur belandde.

Oh ja, m’n blog

Oh ja, m’n blog

Ondanks m’n goede voornemen plaatste ik hier in 2023 maar één post. Dit is dus mijn 2023 in vogelvlucht; ik ga voor de herkansing in 2024.

0 Comments