Een beetje oud & nieuw

Geschreven door Josanne

Josanne (1980) is strafrechtjurist, studie-/scriptiebegeleider en groepsfitnessinstructeur. Ze is gek op schrijven, talen (spreekt er 6) en is single mom van 2 puberzonen. Ze kan niet koken.

29/08/2013

Afbeelding: iStockphoto

Afbeelding: iStockphoto

September is het tweede januari, hoorde ik ooit iemand zeggen. En ja, zo voelt het wel. September is de start van het nieuwe schooljaar en ieder jaar in augustus krijg ik de kriebels en wil ik naar de Schoolcampus van V&D. Dan wil ik voor september nieuwe pennen, nieuwe collegeblokken, nieuwe markeerstiften, noem maar op. Ook al heb ik thuis nog een enorme voorraad liggen. In mijn systeem zit gewoon ‘August? Must. Buy. School supplies.’ Of zoals Joe Fox (Tom Hanks) het in de film You’ve got mail zo mooi zei: ‘Don’t you love New York in the fall? It makes me want to buy school supplies. I would send you a bouquet of newly-sharpened pencils if I knew your name and address. ‘ Hij mag mij – at any time – zo’n boeketje sturen! Ik kan dan ook niet wachten tot de jongens zélf voor hun schoolspullen moeten gaan zorgen en geen ringband meer van school krijgen. En ja, de kans is groot dat ik dat veel leuker vind dan zij. Maar dat maakt me niet uit. School supplies baby!

Het schooljaar begint aanstaande maandag weer. Zelf doe ik niet aan zomervakantie (ik haalde vorige week het tentamen goederenrecht en ik denk dat het tentamen bestuursrecht afgelopen dinsdag ook wel aardig ging), maar toch voelt het als een soort nieuwe start.
Wat dit jaar wel anders is dan anders, is dat mijn jongste ook naar school gaat. Maandag is zijn eerste dag in groep 1 en ik ben héél benieuwd hoe hij het vindt. Al denk ik wel dat ik het spannender vind dan hij. Ik vind het ook vooral heel raar. Hij was net nog een baby en nu gaat hij naar de basisschool. Man!

Maar dat hij naar school gaat, betekent ook dat ik meer tijd heb voor mijn studie en ik ben ook heel benieuwd hoe ik dát ga ervaren. Van ongeveer 15 uur per week naar zo’n beetje 25…

We genieten nu nog even van de laatste paar dagen met z’n drietjes. Vanaf maandag gaan we er vol tegenaan; jongste met kennismaken met school in groep 1, oudste met het leren schrijven en lezen in groep 3 en ik met de vakken van de FernUni. Want behalve een nieuw begin, is september ook het einde van de virtuele uitwisseling.

Maar ik ga eerst nog even post it’s, vulpenvullingen en paperclips halen.

 

Anderen bekeken ook

Identiteitscrisis

Identiteitscrisis

Het begon zo ongeveer in oktober. Denk ik, want het gebeurde heel subtiel. Bijna net zo subtiel als hoe ik uiteindelijk in het derde jaar van de studie Franse taal en cultuur belandde.

1 Comment

  1. Wim

    Josanne, niet alleen het schooljaar, ook het academische jaar begint de eerste maandag in september. Bij de OU niet zo een gebeurtenis voor studenten (en te ver voor mij om een gratis drankje te halen) maar misschien aanleiding voor een nieuwjaarsreceptie van de AJV? Universiteiten nodigen een BNer uit om daardoor gratis in de krant te komen. Wat denk je ervan om de hoofdredacteur van Ars Aequi uit te nodigen als keynote speecher?

Trackbacks/Pingbacks

  1. Campus Net - deel drie - Josanne - […] Een beetje oud & nieuw […]