Road to 21 K – week 2

Road to 21k - week 2

Geschreven door Josanne

Josanne (1980) is strafrechtjurist, studie-/scriptiebegeleider en groepsfitnessinstructeur. Ze is gek op schrijven, talen (spreekt er 6) en is single mom van 2 puberzonen. Ze kan niet koken.

09/11/2019

Maandag 4 november – 5x 3’ p=1’

Road to 21k - training 4

Het oorspronkelijke plan was opstaan, hardloopkleding aan, kind naar school brengen en dan gelijk m’n training doen. Maar het was me véél te koud toen ik wakker werd. Plan B was rond 14:45 uur gaan lopen en de training eindigen bij de school van de jongste op het moment dat de school uit was.

Rond 14:30 uur had ik het nog steeds koud, maar eruit moest ik toch. Dus ik kleedde me om, was bang dat ik niet warm genoeg gekleed was en ging de deur uit voor 5 keer drie minuten hardlopen en 1 minuut wandelen. Al na anderhalve minuut wist ik dat ik te warm gekleed was. Véél te warm.

Gelukkig zijn 5 herhalingen van deze tijdsduur voorbij voordat je het weet. En van mij mocht het ook snel klaar zijn, duidelijk, want m’n gemiddelde tempo bleek 6:59 te zijn – inclusief wandelen. Ik ben dus absoluut niet ontevreden!

Donderdag 7 november – 4x 3’-2’ p=1’ – loopband

Road to 21k - training 5

Eigenlijk stond deze training op de planning voor woensdag, maar ik was die dag zó ontzettend moe. Ik wist heel zeker dat het voor geen meter zou gaan en omdat ik vandaag toch met de oudste naar de sportschool zou gaan, besloot ik deze training te verzetten naar vandaag en ‘m dan op de loopband te doen. Maar! Dan mocht ik de hardloopstukjes zeer beslist niet langzamer dan 7 minuten per kilometer doen. Straf voor het uitstellen. Ha!

De training bestond uit vier keer drie minuten, twee minuten met steeds een minuut pauze ertussen. De eerste twee intervallen liep ik op 6:15, daarna liep in een interval op 6:22 en de laatste deed ik op 6:49, wat eigenlijk stiekem al best langzaam voelde.

Gemiddelde tempo van deze training was 7:32, wat alweer 8 seconden per kilometer sneller is dan de vorige loopbandtraining. Deze loopband reageerde alleen wel een heel stuk trager dan de loopband die ik de vorige keer gebruikte, dus dat was wel echt even wennen. Maar goed, vast niet de laatste training die ik op een loopband doe.

Zaterdag 9 november – 5x 4’ p=1’

Road to 21k - training 6

Oh, wat heb ik getwijfeld over deze training! Ik kwam terug van BodyBalance, het is die tijd van de maand en ik had flink last van m’n bovenbeen (ja, ik ga maandag écht een afspraak maken bij de fysio). Heel warm had ik het ook al niet… Uiteindelijk besloot ik toch te gaan. Het ging om 5 keer vier minuten hardlopen en 1 minuutje wandelen. Da’s niks, toch? En als het écht niet ging, dan kon ik altijd nog stoppen.

M’n kledingkeuze was volledig on point: de eerste twee minuten wat fris, maar de rest van de training echt perfect. Omdat ik vooraf last had van m’n been liep ik rustig, dacht ik, maar dat viel dus ook wel mee; gemiddelde tempo was 6:49. En dat been heb ik de hele training niet eens gevoeld. Dus, rennende Jo, wat heb je hier nu van geleerd?
Gewoon gaan; achteraf ben je er blij om.

Road to 21K – week 1 —– Road to 21K – de verloren week (3)

Anderen bekeken ook

Identiteitscrisis

Identiteitscrisis

Het begon zo ongeveer in oktober. Denk ik, want het gebeurde heel subtiel. Bijna net zo subtiel als hoe ik uiteindelijk in het derde jaar van de studie Franse taal en cultuur belandde.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Road to 21K - week 1 | Josanne in her own write - […] Road to 21K – maar nu goed! —– Road to 21K – week 2 […]
  2. Road to 21K - de verloren week (3) | Josanne in her own write - […] Road to 21K – week 2 […]