Vijf jaar OU

Open Universiteit

Geschreven door Josanne

Josanne (1980) is strafrechtjurist, studie-/scriptiebegeleider en groepsfitnessinstructeur. Ze is gek op schrijven, talen (spreekt er 6) en is single mom van 2 puberzonen. Ze kan niet koken.

27/04/2012

OU_banner

Bron: Open Universiteit Nederland

Gisteren was het vijf jaar geleden dat ik de Basiscursus recht in een virtueel winkelwagentje legde en op ‘bestel’ klikte. Alhoewel ik de afgelopen vijf jaar best wel een paar klaagmomentjes heb gehad, heb ik toch nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing (alsnog) rechten te gaan studeren. Behalve werken aan de toekomst, is het ook een hobby. ‘Moeten’ studeren is eigenlijk helemaal geen moeten. Het liefst zou ik hele dagen met mijn neus in de boeken zitten, maar met een peuter die nog niet naar school gaat, zit dat er gewoon niet in. Dat vind ik jammer, absoluut. Het gemiddelde bij de OU is zes modulen per jaar, ik heb er nu – vijf jaar, twee kinderen en een verhuizing later – 21 gehaald en daar ben ik best trots op. Al gaat het dan iets minder snel dan ik graag zou willen, en al heb ik het integratiepracticum een half jaar op moeten schuiven, 2015 is nog steeds een haalbare deadline voor de master.

Ik heb nog nooit zo hard moeten werken voor een studie als voor deze. Ik heb nog nooit zoveel plezier beleefd aan een studie als aan deze. Toen ik op ‘bestel’ klikte was ik gemotiveerd, maar op dit moment ben ik zo mogelijk nóg gemotiveerder. De bevestiging dat ik bij deze studie écht op mijn plek ben. Op de komende drie jaar! *proost*

Anderen bekeken ook

Identiteitscrisis

Identiteitscrisis

Het begon zo ongeveer in oktober. Denk ik, want het gebeurde heel subtiel. Bijna net zo subtiel als hoe ik uiteindelijk in het derde jaar van de studie Franse taal en cultuur belandde.

1 Comment

  1. Serena

    Af en toe zou ik willen dat ik net iets meer motivatie had…